Op 15 oktober heeft de eerste NSZK van het jaar plaatsgevonden in Wageningen.Schermafbeelding 2016-10-26 om 11.55.59

Met maar liefst 11 man was Aqua een van de grootste groepen op de pre-borrel van vrijdag. Er is dan ook gezellig gekletst en gedronken en ondanks wat problemen met verplaatste ontbijtspullen heeft iedereen zijn bed goed gevonden.Op de zaterdag was de echte wedstrijd en ondanks dat we daar met een kleine groep waren hebben we ontzettend goed gepresteerd, er zijn vele Persoonlijke records gezwommen en voor een aantal van onze zwemmers is hun eerste wedstrijd nu ook echt een feit.

 

Schermafbeelding 2016-10-26 om 11.55.52Na de wedstrijd stond er heerlijk chinees voor ons klaar om alvast een bodem te leggen voor het feest dat zou volgen. Terwijl iedereen zich klaarmaakte voor het feest werd dan ook alvast een klein feestje gevierd op de slaaplocatie. Als een verscheidenheid van historische figuren vertrokken we dan uiteindelijk richting feest. Hier werd tot in de vroege uurtjes gedanst en er zijn zelfs wat pogingen gedaan om bingo punten te scoren. Op 10 december zullen we opnieuw strijden voor alle verschillende punten, dan in Nijmegen. Dus maak je agenda vrij en duik net voor kerst nog even het wedstrijd water in.

Na een prachtige zomer, of nou ja, Nederlandse zomer, wordt het al bijna weer tijd om weer zwemkleding aan te trekken! Sommigen van ons zijn natuurlijk de hele zomer fit gebleven en anderen… tja ;) De start van een nieuw seizoen biedt nieuwe kansen om fit te worden en prachtige prestaties neer te zetten bij alle komende toernooien en competities.

Nieuw seizoen, nieuwe tijden

Het nieuwe jaar, ons vijfde lustrumjaar, zal ons een geweldig seizoen met onwijs veel mooie activiteiten brengen, maar voor het zo ver is… De eerste training! Na een wijziging van de trainingstijden begint de eerste landtraining om 20:45. Waterpolo begint daarna om 21:15. Voor de zwemmers gelden nog dezelfde trainingstijden, dus de landtraining om 21:45 en de zwemtraining om 22:15.

Mocht je twijfels hebben of je het zwembad (nog) kan vinden of ons gewoon vreselijk gemist hebben, iedereen is welkom om met ons mee te fietsen. We verzamelen op de Beestenmarkt en de waterpologroep vertrekt om stipt 20:15. De zwemmers vertrekken om 21:15. Deze groepen zijn dus allebei aanwezig bij een landtraining; vergeet je sportbroekje en flesje water niet!

Nieuw seizoen, nieuwe (proef)ledenpromofoto

Na een onwijs succesvolle orientatieperiode hebben we veel nieuwe (proef)leden mogen inschrijven. De proefleden zijn vanaf woensdag 7 september ook aanwezig bij de trainingen, dus hopelijk hebben we lekker volle zwembaden!

Ook dit jaar weer zal er weer een groep eenmalige proeftrainers komen, vanaf de tweede trainingsweek. Vanwege het overweldigende aantal geïnteresseerden in onze vereniging zijn deze verdeeld over vier groepen, waarvan de laatste op woensdag of donderdag in de derde trainingsweek komen.

Mocht je nou denken; Oh! Dat had ik ook gewild! Niet getreurd, heb je je nog niet opgegeven voor een proeftraining, dan kan dat alsnog. Stuur even een mailtje aan abactis@aquamanialeiden.nl en dan krijg je zo spoedig mogelijk te horen wanneer je welkom bent op een training.

Tijdens de EL CID week, de introductieweek van de Hogeschool Leiden en de Universiteit Leiden, is Aquamania present! Deze week loopt van maandag 15 augustus tot en met vrijdag 19 augustus. Als eerstejaars kan je deze week kennis maken met onze mooie zwem- en waterpolovereniging: zo is Aquamania te vinden op de informatiemarkt, de watersportmarkt, het sportblok, het LEF en het Watersportfeest! Op dinsdagavond (de 16de) wordt er vanaf 20:00 uur geborreld in Lemmy””s Bier en Whiskeycafé, de stamkroeg van Aquamania, wat tevens ook de eerste borrel is van een nieuw zwemseizoen. Ben je geïnteresseerd in Aquamania? Zoek ons op bij een van deze activiteiten of de borrel en stel al je vragen aan onze leden. Voorkom die bierbuik en kom naast je studie ook sporten: zwemmen of waterpoloën bij Aquamania!

Voor informatie over het worden van lid, zie ””lidmaatschap”” of neem contact op met info@aquamanialeiden.nl