Na een prachtige zomer, of nou ja, Nederlandse zomer, wordt het al bijna weer tijd om weer zwemkleding aan te trekken! Sommigen van ons zijn natuurlijk de hele zomer fit gebleven en anderen… tja ;) De start van een nieuw seizoen biedt nieuwe kansen om fit te worden en prachtige prestaties neer te zetten bij alle komende toernooien en competities.

Nieuw seizoen, nieuwe tijden

Het nieuwe jaar, ons vijfde lustrumjaar, zal ons een geweldig seizoen met onwijs veel mooie activiteiten brengen, maar voor het zo ver is… De eerste training! Na een wijziging van de trainingstijden begint de eerste landtraining om 20:45. Waterpolo begint daarna om 21:15. Voor de zwemmers gelden nog dezelfde trainingstijden, dus de landtraining om 21:45 en de zwemtraining om 22:15.

Mocht je twijfels hebben of je het zwembad (nog) kan vinden of ons gewoon vreselijk gemist hebben, iedereen is welkom om met ons mee te fietsen. We verzamelen op de Beestenmarkt en de waterpologroep vertrekt om stipt 20:15. De zwemmers vertrekken om 21:15. Deze groepen zijn dus allebei aanwezig bij een landtraining; vergeet je sportbroekje en flesje water niet!

Nieuw seizoen, nieuwe (proef)ledenpromofoto

Na een onwijs succesvolle orientatieperiode hebben we veel nieuwe (proef)leden mogen inschrijven. De proefleden zijn vanaf woensdag 7 september ook aanwezig bij de trainingen, dus hopelijk hebben we lekker volle zwembaden!

Ook dit jaar weer zal er weer een groep eenmalige proeftrainers komen, vanaf de tweede trainingsweek. Vanwege het overweldigende aantal geïnteresseerden in onze vereniging zijn deze verdeeld over vier groepen, waarvan de laatste op woensdag of donderdag in de derde trainingsweek komen.

Mocht je nou denken; Oh! Dat had ik ook gewild! Niet getreurd, heb je je nog niet opgegeven voor een proeftraining, dan kan dat alsnog. Stuur even een mailtje aan abactis@aquamanialeiden.nl en dan krijg je zo spoedig mogelijk te horen wanneer je welkom bent op een training.

Tijdens de EL CID week, de introductieweek van de Hogeschool Leiden en de Universiteit Leiden, is Aquamania present! Deze week loopt van maandag 15 augustus tot en met vrijdag 19 augustus. Als eerstejaars kan je deze week kennis maken met onze mooie zwem- en waterpolovereniging: zo is Aquamania te vinden op de informatiemarkt, de watersportmarkt, het sportblok, het LEF en het Watersportfeest! Op dinsdagavond (de 16de) wordt er vanaf 20:00 uur geborreld in Lemmy””s Bier en Whiskeycafé, de stamkroeg van Aquamania, wat tevens ook de eerste borrel is van een nieuw zwemseizoen. Ben je geïnteresseerd in Aquamania? Zoek ons op bij een van deze activiteiten of de borrel en stel al je vragen aan onze leden. Voorkom die bierbuik en kom naast je studie ook sporten: zwemmen of waterpoloën bij Aquamania!

Voor informatie over het worden van lid, zie ””lidmaatschap”” of neem contact op met info@aquamanialeiden.nl

DSC_0006Op de fiets naar de UB? Saaiii! Zwém naar de UB! Vrijdagavond 17 juni kan het gewoon, tijdens Speedo Swim-in Leiden. Hét Leidse bucketlist evenement!

Aquamania en LZ1886 organiseren dit jaarlijkse zwemfestijn in de Leidse gracht. Opnieuw is de Witte Singel het strijdtoneel van onze Gladiatoren van de Gracht. Daag je medestudenten en andere Aquamaniakken uit op het Open Leids Studenten Kampioenschap Open Water Zwemmen:  1000 meter zwemmen vanaf de Hortus!

Ook kun je meezwemmen met de 1500 meter prestatietocht. Sluit je Strijd in de Singel af met de spetterende 4×100 meter estafette. Geef je buurman, professor, polokeeper, oma en jezelf vandaag nog op via onze zwemco Katja of via www.swiminleiden.nl.DSE_5311

Kun je niet zwemmen? Kom dan helpen om ook voor het 6e jaar een ge-wel-dig mooie zwemwedstrijd neer te zetten voor jong en oud. Schreeuw de Aquamaniakken naar strakke tijden en glorieuze overwinningen. En proost na afloop met je zwem- en polobuddies op een episch evenement.