Tijdens de EL CID week, de introductieweek van de Hogeschool Leiden en de Universiteit Leiden, is Aquamania present! Deze week loopt van maandag 15 augustus tot en met vrijdag 19 augustus. Als eerstejaars kan je deze week kennis maken met onze mooie zwem- en waterpolovereniging: zo is Aquamania te vinden op de informatiemarkt, de watersportmarkt, het sportblok, het LEF en het Watersportfeest! Op dinsdagavond (de 16de) wordt er vanaf 20:00 uur geborreld in Lemmy””s Bier en Whiskeycafé, de stamkroeg van Aquamania, wat tevens ook de eerste borrel is van een nieuw zwemseizoen. Ben je geïnteresseerd in Aquamania? Zoek ons op bij een van deze activiteiten of de borrel en stel al je vragen aan onze leden. Voorkom die bierbuik en kom naast je studie ook sporten: zwemmen of waterpoloën bij Aquamania!

Voor informatie over het worden van lid, zie ””lidmaatschap”” of neem contact op met info@aquamanialeiden.nl

DSC_0006Op de fiets naar de UB? Saaiii! Zwém naar de UB! Vrijdagavond 17 juni kan het gewoon, tijdens Speedo Swim-in Leiden. Hét Leidse bucketlist evenement!

Aquamania en LZ1886 organiseren dit jaarlijkse zwemfestijn in de Leidse gracht. Opnieuw is de Witte Singel het strijdtoneel van onze Gladiatoren van de Gracht. Daag je medestudenten en andere Aquamaniakken uit op het Open Leids Studenten Kampioenschap Open Water Zwemmen:  1000 meter zwemmen vanaf de Hortus!

Ook kun je meezwemmen met de 1500 meter prestatietocht. Sluit je Strijd in de Singel af met de spetterende 4×100 meter estafette. Geef je buurman, professor, polokeeper, oma en jezelf vandaag nog op via onze zwemco Katja of via www.swiminleiden.nl.DSE_5311

Kun je niet zwemmen? Kom dan helpen om ook voor het 6e jaar een ge-wel-dig mooie zwemwedstrijd neer te zetten voor jong en oud. Schreeuw de Aquamaniakken naar strakke tijden en glorieuze overwinningen. En proost na afloop met je zwem- en polobuddies op een episch evenement.

13248532_1050200095028484_8896886497736552897_oWat een toernooi was het weer! Verdeeld over twee poules hebben de teams: Haaien op een Wave, Spons Dreamteam, Tarwekoekjes, LZ 1 en 2, de Aqualadies, Aquamix en Swimmania, gestreden voor de Aquachampionstitel van 2016 (+ taart). Na afloop was er een heerlijk Chinees buffet verzorgd door Woo Ping in de kantine van het zwembad. Na dat alle buikjes rond gegeten waren gingen we door voor een geweldig themafeest, ””Insomania, why snooze when there””s booze?”” in de Eeuwige Student. Maar een picture is worth a thousand words, dus bekijk liever de sfeerfoto””s and be convinced!