NSWK III

 

Het afgelopen NSWK in Delft was weer een hele belevenis. Nadat het er een tijdje uitzag dat we maar net genoeg mensen hadden, kwamen er op het laatste NSWK IIImoment nog gelukkig wat mensen bij om ons te hulp te schieten. Vandaar waren we weer goed vertegenwoordigd op het NSWK. We begonnen dan ook vol goede moed aan de eerste wedstrijd. Het bleef de hele wedstrijd spannend, waarbij eerst het ene team, dan het andere team uitliep. Nadat wij telkens net voorkwamen, kwam er net tegen het einde eindelijk het derde en beslissende doelpunt van de tegenpartij. Helaas was de eerste wedstrijd, ondanks de zware strijd, net verloren.

Dit moesten we natuurlijk weer goedmaken. We begonnen vol van verlangen om ons te bewijzen tegen de koploper… Ragnar 1. We vochten als leeuwen, en kwamen erg dichtbij de overwinning. We moesten echter genoegen nemen met een gelijkspel. We mogen onszelf wel prijzen, want wij zijn 1 van de 2 teams die niet het onderspit hebben gedolven tegen Ragnar 1 deze competitie! Daarna moesten we onszelf beschermen tegen de sterke kaak van JAWS. Deze raswaterpoloers uit Amsterdam boden stevige weerstand, maar toch liepen we wel drie doelpunten uit! Helaas kreeg JAWS een second wind, en beten ze ons aan stukken. We werden teruggedrongen tot een 3-3 eindstand. Daarna kwam de laatste wedstrijd tegen Avalon. Ook hier bleef het lang spannend. Met een aantal goede acties, mooie doelpunten en een laatste slotoffensief van yours truly, was er toch niets meer aan te doen. We verloren weer net.

Naderhand verbeten we onze nederlagen in de pizza, die door het vele vragen vast een stuk eerder zijn gekomen. Na deze pizza was het weer tijd om naar huis gegaan, met een gevulde buik en toch nog een voldaan gevoel over de dag. Ondanks dat we deze keer geen winst hebben kunnen binnenslepen ben ik toch weer trots op hoe we ons hebben geweerd dit toernooi. En we mogen dan wel afgezakt zijn tot de vijfde plaats, we zitten maar 3 punten van de tweede plaats af. Ik ben er zeker van dat we met genoeg moed en wilskracht onszelf gewoon weer op het podium vechten bij de climactische eindstrijd bij het laatste NSWK. Ik hoop ook hier weer een sterk een gemotiveerd team bij elkaar te krijgen! Tot het volgende toernooi, waar we natuurlijk wel alles winnen!