Waterpolo

NCS

Aquamania heeft momenteel een waterpoloteam dat 5 wedstrijddagen per jaar speelt binnen de NCS-competitie. Ze komen uit onder de verenigingsnaam Aqualliance.

Het eerste team van Aqualliance speelde zijn eerste wedstrijden in seizoen 2005-2006. Aqualliance werd in dit seizoen binnen de waterpolo competitie van de Nederlandse Culturele Sportbond (NCS) overtuigend kampioen binnen de tweede klasse.

Het seizoen 2011-2012 staat Aqualliance met één team ingeschreven. Ook dit seizoen zal er weer hard gewerkt worden om hoog in de competitie te eindigen. Tot en met december kun je je aanmelden om mee te spelen, maar vol = vol. Spelers zonder waterpolo ervaring worden aangeraden eerst een jaar mee te trainen.

Overige toernooien

Naast de NCS-competitie speelt Aquamania ook mee in vele (studenten)toernooien. Hier spelen niet alleen de geoefende waterpoloërs, ook alle beginnende spelers kunnen hier aan meedoen. Op deze toernooien wordt meestal eerst gewaterpolood, waarna afsluitend gefeest wordt, zoals alleen studenten dat kunnen.

Voorbeelden zijn de jaarlijkse studenten toernooien in Eindhoven (Nayade), Enschede (Piranha), Groningen (Walvisch), Amsterdam (Jaws) en Delft (Wave). Ook Aken, Borculo en Ter Apel worden regelmatig aangedaan.