Wedstrijden

NSWK

Aquamania speelt mee in de Nationale Studenten Waterpolocompetitie, de NSWK. Er worden wedstrijden gespeeld tegen andere studentenwaterpolo verenigingen uit Rotterdam, Eindhoven, Tilburg, Delft en Enschede. De competitie is een pilot en wordt georganiseerd door de deelnemende verenigingen en de stichting NSZK. In de komende jaren wordt de competitie ongetwijfeld uitgebreid. In deze competitie is er een goede balans tussen nieuwe en wat meer ervaren spelers, waardoor de wedstrijden voor iedereen leuk zijn om mee te doen.

Daarnaast worden er elk jaar verschillende (studenten) toernooien aangedaan. Het Nayade toernooi in Eindhoven, Piranha toernooi  in Enschede en het Borculo toernooi zijn hier voorbeelden van. Deze toernooien zijn naast de wedstrijden altijd erg gezellig met een groot feest als hoogtepunt. Ook Aquamania organiseert jaarlijks een eendaags toernooi, met een legendarisch feest als afsluiting.

Aan zowel de toernooien als de competitie doen we mee met een team samengesteld uit de waterpolo tak van Aquamania, dit zijn mensen die pas net waterpolo spelen als mensen die het al langer doen. Samen maken we er elke keer weer een mooie wedstrijd van!

Dames waterpoloteam

Aquamania heeft sinds september 2015 een damesteam in de KNZB competitie. Om te zorgen dat we kunnen blijven spelen, willen jullie om hulp vragen voor de volgende punten:

  • Op dit moment hebben wij 12 dames in het team, we zouden het leuk vinden als er nog een paar bij dames bijkomen. Ken je iemand die ook in een studententeam competitie wil spelen of wil je zelf mee doen? Stuur dan een berichtje naar polo@aquamanialeiden.nl De enige eis die wij hebben is dat je al wat polo ervaring heb.
  • Om wedstrijden te kunnen organiseren zijn er W-officials (juryleden) en scheidsrechters nodig. Lijkt het je leuk om dit te doen, stuur dan ook een berichtje naar het bovenstaande e-mailadres, dan sturen wij jou extra info.

Uitslagen

Voor recente uitslagen in de waterpolocompetitie verwijzen we je graag naar de website van de stichting NSZK waarop de uitslagen te vinden zijn: NSWK.